Publisher Theme
I’m a gamer, always have been.

Laptop Gaming Guna Processor PC Beb! Review Commandos Glock 5 2nd Generation

0

Laptop permainan telah menjadi pilihan untuk gamer di mana sahaja, dengan pelbagai jenis laptop di luar sana, pasti ada pilihan untuk semua orang. Walau bagaimanapun, sedikit masalah memilih komputer riba permainan adalah hakikat bahawa anda tidak dapat memilih spesifikasi tepat yang anda mahukan dengan komputer riba dan mencari spesifikasi komputer riba yang agak sukar. Perlu ada kompromi ketika memilih komputer riba ini, hingga sekarang.

ArmoryX bermaksud mengubah cara kita memilih komputer riba permainan dengan menawarkan kebebasan kepada pengguna untuk memilih bahagian yang tepat yang masuk ke dalam komputer riba. Dari pemprosesnya hingga skrinnya, syarikat itu menawarkan apa yang tidak dapat dibuat oleh pengeluar lain, kebebasan memilih dan mereka bermula dengan Commandos Glock.

Reka bentuk keseluruhan Glock adalah halus, ia tidak menjerit komputer riba permainan tetapi pada masa yang sama, ia tidak seperti komputer riba biasa yang pernah anda lihat. Yang ada hanyalah logo Komando di bahagian atas yang tidak banyak mengatakan, tetapi saya mesti mengatakan bahawa ia adalah logo yang kelihatan keren. Ketika datang ke I / O, ia memberikan sekumpulan port yang bagus dan lengkap, di satu sisi terdapat port ethernet, port USB 2.0, port untuk mikrofon dan fon kepala dan pembaca kad SD.

Di sisi lain, terdapat DisplayPort mini, port HDMI, port type-c, dan dua port USB 3.0. Ini secara praktikal memberi anda pilihan untuk memperluas paparannya ke 3 skrin lain melalui port video dan port jenis-c. Terdapat juga heatsink yang berada di bahagian belakang ke arah sisi dan di sebelah kiri komputer riba. Membalikkan komputer riba akan menampakkan skrin IPS FHD 15 inci yang sangat saya puas. Warnanya hebat dan sudut pandangannya juga bagus.

Saya selalu mempunyai masalah dengan papan kekunci komputer riba kerana papan kekunci yang kecil atau jarak perjalanannya yang pendek, tetapi Glock nampaknya tidak menghindarkannya dan menyediakan papan kekunci bersaiz baik dan jarak perjalanan yang selesa dan menyenangkan untuk kuncinya. Saya jujur ​​sangat gembira dengan kunci ini kerana saya mendapat pengalaman menaip yang sangat baik semasa saya bermain atau bekerja. Kemudian turun ke pad sentuh, walaupun menggunakan pemacu ketepatan tingkap, saya kadang-kadang mendapati diri saya melakukan sapu atau gerak isyarat dua kali ketika menggunakannya, tetapi ia tidak berlaku sepanjang masa.

Secara spesifik komputer riba ini dilengkapi dengan GeForce GTX 1050 Ti, 16GB RAM, 256GB SSD dan pemproses Intel Core i5-8600K. Itu mungkin terdengar baik untuk menjadi komputer riba permainan pertengahan tetapi ingat saya mengatakan bahawa ia boleh disesuaikan? Sama seperti RAM dan HardDrive, pemprosesnya boleh diubah jika anda memerlukannya juga kerana ia adalah CPU yang boleh disambungkan daripada disolder seperti komputer riba biasa yang lain.

Ini bukan sahaja memberi anda alasan yang lebih lama untuk menggunakannya tetapi pada bila-bila masa anda merasa seperti memerlukan lebih banyak kuasa pemprosesan, anda hanya boleh menukar pemproses dan memasukkan pemproses Intel yang lebih kuat.

Namun, bagaimana ia diterjemahkan ke penggunaan dunia nyata? Witcher 3 dan langit tidak ada manusia mampu mengekalkan 35 bingkai sesaat keseluruhan, PUBG dan Fortnite masing-masing mempunyai bingkai 55 dan 60 yang cukup baik. Semua permainan diatur ke tetapan grafik tertinggi dengan AA mati dan pengecas terpasang.

Berkat heatsink yang mengelilingi komputer riba, ia berjaya menyejukkan kedua-dua CPU dan kad grafik ke pemanasan yang selamat dan selesa. Pemproses maksimum pada 55 darjah sementara kad grafik mengekalkan 75 darjah pada kedua-duanya pada beban. Anda mungkin merasakan kepanasan di sekitar kekunci WASD dan ke bahagian atas papan kekunci, tetapi hampir tidak dapat dilihat seperti ketika saya asyik dengan permainan.

Walaupun komputer riba ini dilengkapi dengan perisian Creative Sound Blaster 5, kualiti audio tidak begitu hebat, semuanya secara keseluruhan terasa rata dan tidak ada kepuasan dari audio yang mungkin disebabkan oleh pembesar suara di komputer riba ini. Walau bagaimanapun, di mana perisian Creative bersinar ketika anda menyambungkan fon kepala, kerana perisian ini membolehkan pelbagai jenis penalaan audio anda.

Selain perisian audio, Glock dilengkapi dengan Pusat Kawalan 2.0 sendiri yang membolehkan anda memantau komputer riba dari kepanasan, kelajuan kipas, untuk mengubah kecerahan papan kekunci, meletakkan komputer riba dalam mod pengurusan kuasa yang berbeza dan menyesuaikan kelajuan peminat. Perlu diketahui bahawa kipas dapat menjadi sangat kuat jika anda menetapkan tetapan kipas ke Maksimum tetapi ia membantu mengatur kepanasan komponen.

Dalam jangka hayat bateri, inilah yang anda harapkan dari komputer riba permainan. Pada penggunaan biasa melayari internet, menonton filem dan menyenaraikan muzik, ia dapat bertahan sedikit di bawah 4 jam, tetapi ketika bermain permainan, Anda mungkin mengharapkan sedikit kurang dari dua jam, ini mungkin berbeza bergantung pada permainan yang Anda mainkan tetapi masa yang disebut adalah dengan mengambil kira permainan berat seperti The Witcher 3 dan PUBG.

Pengecas yang disertakan dengan komputer riba mungkin agak besar bagi sesetengah orang tetapi tidak seberat yang anda fikirkan, jadi dengan beg yang sedikit lebih besar, anda tidak akan merasakan pengecas sama sekali.

Keputusan

Commandos Glock mungkin hanya mengubah pasaran komputer riba, dengan pilihan untuk menyesuaikan spesifikasi komputer riba, ia pasti akan menimbulkan ketakutan kepada pengeluar komputer riba permainan lain yang tidak menawarkan kebebasan memilih. Glock tidak sempurna, dan memang mempunyai beberapa kekurangan yang dielakkan oleh komputer riba yang lain tetapi dengan perubahan dan lebih banyak tawaran dalam pilihan bahagian, Commandos Glock adalah komputer riba permainan yang harus anda perhatikan.

Kelebihan

  • Kebebasan memilih spesifikasi anda
  • Papan kekunci yang hebat
  • Skrin yang bagus
  • Termal yang baik
  • Pemproses Soket

Kekurangan

  • Pad sentuh perlu diperbaiki
  • Penceramah biasa-biasa sahaja
  • Badan plastik

Saya review Laptop yang guna Processor Desktop PC biasa iaitu Commandos Glock 5 2021 (2nd Generation). Maklumat lanjut di : https://www.commandospc.com/glock5g2

Tips Beli Laptop Gaming : https://www.youtube.com/watch?v=iQdhF…

Tips Beli Laptop : https://www.youtube.com/watch?v=jrrs7…

Perkara Wajib Buat Lepas Beli Laptop : https://www.youtube.com/watch?v=naILL…

Pantang Larang Guna Laptop : https://www.youtube.com/watch?v=6X4ji…

Leave A Reply

Your email address will not be published.