Publisher Theme
I’m a gamer, always have been.

Laptop Yang Sesuai Dengan Harga RM4,999? Review Gigabyte Gaming G5

0

Laptop pencipta kandungan Gigabyte AERO mewah dan komputer riba gaming AORUS premium tidak asing lagi di pasaran. Untuk memenuhi keperluan permainan, hiburan, dan pekerjaan, Gigabyte telah melancarkan komputer riba permainan pertengahan baru – GIGABYTE G5, yang dikuasakan oleh pemproses Intel® Gen ke-10 (hingga Core i7) yang menampilkan kad grafik NVIDIA GeForce RTX ™ 3060.

Ia dilengkapi dengan layar hingga 240Hz, output paparan 3 layar, slot kad SD bawaan, kapasiti penyimpanan 6 TB dan teknologi Wi-Fi 6 generasi berikutnya; dengan alat untuk setiap tugas, komputer riba ini dapat berada di sisi anda semasa anda menggunakan peranan yang berbeza, menyokong lebih dari sekadar berjuang dan juga kehidupan seharian anda. Semua ini, berharga dari RM4,899 yang dilengkapi dengan jaminan 2 tahun global.

GIGABYTE G5 hadir dalam dua varian, satu dilengkapi dengan pemproses Intel Core i5-10500H yang menawarkan enam teras dan 12 utas pemprosesan; satu lagi dilengkapi dengan pemproses Intel Core i7-10870H yang menawarkan lapan teras dan 12 utas pemprosesan. Kedua-dua varian komputer riba GIGABYTE G5 yang dipasangkan dengan GPU komputer riba GeForce RTX ™ 3060, sepenuhnya mampu memberikan pengalaman permainan hebat seperti Ray Tracing dan DLSS AI Acceleration.

Paparan 240Hz True-to-Life
Komputer riba GIGABYTE G5 dilengkapi dengan paparan permainan 240Hz yang merangkumi 72% gamut warna NTSC yang dapat menampilkan warna permainan yang lebih jelas. Kadar penyegaran tinggi 240Hz dapat menghilangkan kabur gerakan dan meninggalkan pengalaman visual yang sempurna. Pandangan yang jelas adalah kunci kemenangan!

1 + 3 Paparan Kuasa Berbilang Tugas
Dengan penyambung DP, Mini DP dan HDMI, GIGABYTE G5 menyokong 3 paparan luaran, menjadikannya rakasa paparan 1 + 3. Ini adalah satu-satunya stesen yang anda perlukan untuk bekerja dan semua penggunaan media hiburan anda.

Kekal dan Menang
Komputer riba GIGABYTE G5 dilengkapi dengan Sistem Penyejukan WINDFORCE terkini, kecekapan penyejukan secara keseluruhan adalah sehingga 150W², bukan sahaja membantu G5 mencapai output CPU dan GPU 100% tetapi juga tetap dan stabil pada masa yang sama.

Menyokong 3 Slot Sistem Penyimpanan
Komputer riba GIGABYTE G5 dilengkapi dengan dua slot M.2 dan satu teluk swapable 2.5 inci, 3 slot yang menawarkan jumlah ruang simpanan sehingga 6 TB. Belum lagi 2 kelajuan baca PCIe 3.0 x4 SSD berkelajuan tinggi yang luar biasa sehingga 3000 MB / s³, prestasi penyimpanan seperti ini siap untuk menghadapi permainan yang tidak menyenangkan dengan fail bersaiz besar dan semua fail media besar yang lain dengan mudah.

Teknologi Wi-Fi 6 Tanpa Kelewatan
Komputer riba GIGABYTE G5 dilengkapi dengan Intel® Wirless-AX200 terbaru, menyokong Wi-Fi 6 yang dilengkapi dengan ciri dual band, dual channel 2.4GHz dan 5GHz. Plus Bluetooth 5.0, G5 memberikan prestasi kelajuan terik sama ada di dalam atau di luar rumah.

PUSAT PERMAINAN
Dengan menggunakan PUSAT PERMAINAN serba baru, gamer dapat menetapkan prestasi permainan, kekunci makro dan kesan utama dengan lampu latar dengan mudah. Buat profil khusus untuk setiap permainan untuk memaksimumkan potensi sebenar anda.

NAHIMIC 3 Surround Sound Tech | Pengalaman Menghancurkan
NAHIMIC 3 adalah inovasi bunyi surround maya gen 7.1 seterusnya yang memberikan pengalaman dan prestasi bunyi yang luar biasa. Dari permainan hingga panggilan persidangan, NAHIMIC 3 menghadirkan kesan sekeliling 3D sebenar yang dapat ditala dengan mudah dengan perisian yang disediakan agar sesuai dengan persekitaran apa pun untuk pengalaman suara yang sempurna.


Abe Cerah review Laptop Gaming terbaru dari @GIGABYTE iaitu Gigabyte Gaming G5 yang menggunakan Intel Core i5-10500H, RAM 16GB DDR4, Storage NVME SSD 512GB, NVIDIA GeForce RTX3060.

Beli Gigabyte Gaming G5 (i5/RTX3060) : https://t.productlink.io/a14373e

Beli Gigabyte Gaming G5 (i5/GTX1650Ti) : https://t.productlink.io/a14373f

Official Shopee Monaliza : https://t.productlink.io/a14373g

Official Lazada Monaliza : https://t.productlink.io/a14373h

Leave A Reply

Your email address will not be published.