Publisher Theme
I’m a gamer, always have been.

Smartwatch Dengan Skrin Paling Besar Dan Dual Setellite GPS – Review realme Watch 2 Pro

0

HIGHLIGHT

  • Realme Watch 2 Pro yang baru dilengkapi dengan GPS dwi-satelit terbina dalam.
  • Pembesar Suara Bluetooth Realme Pocket mempunyai lanyard untuk membawanya.
  • Realme Buds Wireless 2 mempunyai sokongan untuk codec ANC dan LDAC.

Realme telah melancarkan smartwatch baru, pembesar suara mudah alih baru, dan dua fon telinga tali leher dalam dorongan terbarunya dalam portfolio IoT. Pada acara pelancaran Malaysia, syarikat China memperkenalkan Watch 2 Pro, hampir sebulan setelah Watch 2 tiba. Perbezaan terbesar antara keduanya adalah GPS bawaan yang terdapat di Watch 2 Pro. Kemudian, anda mempunyai Pocket Bluetooth Speaker baru, Buds Wireless 2, dan Buds Wireless 2 Neo yang bergabung dengan yang lain.

Keempat-empat produk tersebut telah dilancarkan di Malaysia buat masa ini. Realme tidak mengatakan apa-apa tentang kapan ia akan melancarkannya di pasaran lain. Sekiranya syarikat itu mempunyai rancangan untuk memperkenalkan keempat-empat produk ini atau sekurang-kurangnya sebahagian daripadanya, pelancaran India hanya akan berlaku setelah keadaan di negara ini bertambah baik. Realme menangguhkan peristiwa 4 Mei baru-baru ini kerana krisis yang semakin teruk disebabkan oleh Covid-19 di India.

Harga, spesifikasi Realme Watch 2 Pro

Jam tangan pintar terkini Realme hadir dengan paparan skrin sentuh warna 1,75 inci dengan resolusi 320×285 piksel. Terdapat tahap kecerahan hingga 600 nits dan kadar penyegaran 30Hz pada jam tangan. Realme Watch 2 Pro dinilai IP68 untuk ketahanan air dan debu, yang bermaksud anda boleh memakainya semasa berenang. Bateri 390mAh dapat memberikan penggunaan sehingga 14 hari.

Untuk kesihatan, terdapat sensor denyut jantung optik dan monitor tahap darah-oksigen pada jam pintar. Anda juga mendapat penghitung kalori dan langkah dan alat pelacak tidur di Watch 2 Pro. Realme Watch 2 Pro dilengkapi dengan penjejakan GPS dwi-satelit berketepatan tinggi. Ia menawarkan 90 mod sukan yang berbeza, seperti larian luar, berjalan kaki, bola sepak, bola keranjang, badminton, lompat tali, dan pelbagai sukan lain juga.

Realme Watch 2 Pro berharga MYR 299, kira-kira RM 299, dan hadir dalam warna Space Grey dan Metallic Silver.

Harga, spesifikasi Speaker Bluetooth Realme Pocket

Realme telah melancarkan pembesar suara mudah alih kedua yang dipanggil Pocket Bluetooth Speaker. Seperti namanya, pembesar suara Bluetooth sangat padat dan sesuai di dalam poket anda. Oleh kerana tumpuannya adalah mudah dibawa, terdapat lanyard yang dipasang pada pembesar suara untuk memudahkan dibawa. Pembesar suara seberat 113 gram, yang bermaksud tidak berat dan syarikat mengatakan ia dibina menggunakan bahan tahan lama, yang terdengar seperti eufemisme untuk plastik.

Terdapat pemacu bass dinamik 3W di dalam untuk mendapatkan suara, bersama dengan radiator pasif. Terdapat penilaian IPX5 untuk percikan air juga, menjadikannya hampir sesuai untuk berada di dekat kolam renang. Pembesar suara menyokong pemasangan stereo dengan pembesar suara lain dan mempunyai butang fizikal untuk tetapan main balik muzik dan penyamaan. Bateri pada pembesar suara ini bertahan sekitar enam jam dan boleh dicas menggunakan port USB-C.

Pembesar suara Bluetooth Realme Pocket berharga MYR 79, iaitu kira-kira Rs 1.400. Ia terdapat dalam warna Classic Black dan Desert Grey.

Realme Buds Wireless 2 dan Buds Wireless 2 Neo

Fon telinga wayarles terbaru dari Realme adalah Buds Wireless 2 gaya Bud leher dan Buds Wireless 2 Neo. The Buds Wireless 2 mempunyai pemacu bass 13.6mm dengan sokongan untuk codec Sony LDAC, yang bermaksud muzik berkualiti tinggi. Terdapat pembatalan bunyi aktif (ANC) pada Buds Wireless 2, bersama dengan mod latensi super 88mm untuk permainan. Earbud mempunyai magnet yang, apabila terpasang, mematikan muzik dan mematikan fon telinga. Untuk menghidupkannya semula atau menyambung semula muzik, pisahkan earbud sahaja.

Fon telinga juga menyokong Google Fast Pair, yang bermaksud telefon Android anda akan menunjukkannya secara automatik di skrin. Realme telah mendakwa fon telinga dapat menawarkan pemutaran muzik sehingga 22 jam tanpa LDAC dan ANC dihidupkan. Bateri juga menyokong pengecasan pantas, di mana 10 minit dapat memberikan 12 jam. Terdapat penilaian IPX5 untuk ketahanan air.

Realme Buds Wireless 2 Neo juga mempunyai pemacu suara yang sama tetapi tidak mempunyai sokongan untuk codec ANC dan LDAC. Tidak ada pengecasan pantas dan tahan air turun ke IPX4.

Realme Buds Wireless 2 berharga RM 299, tetapi, pada penjualan pertama, fon telinga akan dijual dengan harga yang lebih rendah. Fon telinga terdapat dalam warna Kandi Yellow dan Kandi Grey. Buds Wireless 2 Neo terdapat dalam warna Kandi Black, Kandi Green, Kandi Blue.


Abe Cerah review @realme Malaysia Watch 2 Pro yang berharga RM299. Kelebihan realme Watch 2 Pro ; 1.75″ Large Color Display Touch Screen, High-Precision Dual-Satellite GPS dan 90 Sports Mode. Anda boeh beli pada 29 Mei 2021 di kedai rasmi realme (http://bit.ly/realmeAutStore).

Maklumat lanjut realme Watch 2 Pro : https://www.realme.com/my/realme-watc…

Leave A Reply

Your email address will not be published.